Een sprankel geluk.

Een sprankel geluk.
Geluk: De situatie waarin onze diepste Behoeften zijn verwezenlijk- Van Dale.

Geluk komt voort uit verdriet. Als je huilt, droog je later je tranen en vrolijkt iemand je op. Die iemand probeert je weer gelukkig te maken. Hoe meer verdriet, hoe minder geluk. Het is een weegschaal en de balans moet je zelf vinden. Geluk vinden is moeilijk. Want hoe kun je nou weten waar jij echt gelukkig van wordt? De meeste mensen, weten dat niet. De meeste mensen, komen daar ook nooit achter. Anderen hebben zoveel geluk dat ze niet weten wanneer ze gelukkig, of ongelukkig zijn. Het verschil tussen geluk en ongeluk wordt door jezelf, of jouw situatie, kleiner gemaakt.

Aan de andere kant, brengen mensen jouw geluk. Net als wanneer mensen jouw verdriet doen. Als vrienden vervelend doen, brengen ze verdriet. Als vrienden lief doen en er voor je zijn als je ze nodig hebt, brengen ze geluk. De definitie geluk is zo groot dat niemand, al het geluk kan hebben.

Er zijn verschillende manieren van het beproeven van geluk. Als je een gouden medaille wint op de 500 meter, als je eindelijk verliefd bent, of als alles loopt zoals je hebt gewenst. Geluk hangt samen met jaloezie. Als anderen jaloers zijn op jouw geluk, wordt er bevestigd hoeveel geluk je eigenlijk hebt. Jaloerse mensen willen gelukkig zijn en denken dat ze dat met jouw geluk allang hadden bereikt. Alleen, geluk gaat niet samen met gelukkig zijn. Iemand kan geluk hebben met zijn of haar talenten, maar die talenten kunnen ook enorm in de weg zitten omdat diegene niet weet hoe hij of zij er mee om moet gaan. Talenten maken je dus niet altijd gelukkig, al heb je geluk dat je over ze beschikt.

Pech en geluk. Precies het tegenovergestelde, maar je kunt niet ‘’pech zijn’’. We hebben dus geen woord wat het tegengestelde is van gelukkig zijn. Zelfs in onze mensheid zitten kleine dingen waar aan je kunt merken dat iedereen geluk zoekt en het ongeluk probeert te verstoppen.

Wat is geluk, als je kijkt op de schaal van een volk? Geluk in Nederland staat voor welvaart. Een stijgende lijn wat betreft de economie, geen stijgende lijn wat betreft gelukkige mensen. Nederland kan zich over het algemeen gelukkig prijzen, zeggen veel mensen. Nederland kan zich niet gelukkig prijzen, alleen prijzen met het hebben van geluk. De meest voorkomende ziekte in Nederland is dan ook psychisch. Mensen die vast zitten in het verdriet en niet meer weten hoe ze gelukkig moeten zijn. Niet meer weten wat geluk überhaupt betekent.

Een andere vraag is, kan je gelukkig zijn zonder geluk? Geluk brengt blijdschap en liefde, geluk is de aanleiding van gelukkig zijn. Gelukkig zijn kan niet zonder geluk, maar geluk kan wel zonder gelukkig zijn.

Ik denk, dat gelukkig zijn een pracht iets is en dat je er niet naar moet zoeken. Het is er, of het komt. Lach geluk toe. Want, slechts een sprankel geluk maakt het leven mooier dan het al was. Of zoals ik het ook kan zeggen: ‘’zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s